5 tips voor een feestelijke tafel in 2018

Ben je al bezig met de voorbereidingen voor de komende feestdagen? Wil je alle gasten aan een feestelijke tafel verwelkomen? We helpen je graag met onderstaande tips!

1. Kies je favoriete kerst tafelkleed, tafelzeil of placemats

Een mooi tafelkleed is dé start voor een feestelijke tafel. Ga voor een stijlvol tafellinnen, tafelzeil of mooie placemats. Kies hiervoor kleuren die passen bij het interieur, de kerstversiering of het servies. Zorg ervoor dat het kerst tafelkleed voldoende overhang heeft, 15 tot 20 cm per kant wordt aanbevolen. Dit betekent dat er 30 tot 40 cm bij de breedte en bij de lengte opgeteld mag worden.

2. Pak uit met je mooiste servies

Het is maar eens per jaar kerst, dus we pakken uit. Stapel (verschillende kleuren) borden op elkaar, dit geeft een leuk effect en je gasten weten meteen hoeveel gangen er zullen komen. Gebruik alleen bestek dat daadwerkelijk nodig is. Teveel bestek zorgt voor verwarring en is overbodig. Een uitzondering hierop is het gebruik van onderborden. Ondanks dat deze niet gebruikt worden, creëert het een chique sfeer. Kies met de feestdagen voor stijlvolle, stoffen servetten. Vouw ze in een traditioneel torentje of zwaantje óf rol ze op in een mooie servetring.

3. Maak gebruik van naamkaartjes

Je kerstdiner wordt extra speciaal met het gebruik van naamkaartjes. Zo voelen gasten zich welkom, er is uitgekeken naar hun komst. Tevens voegt het net dat beetje extra toe aan de gedekte tafel. Een simpel naamkaartje te saai? Schrijf dan de namen van je gasten op kerstballen en plaats deze op tafel!

4. Plaats een echte eyecatcher op tafel

Op het midden van de tafel plaats je een blikvanger die alle aandacht trekt. Denk hierbij aan een schaal, krans of mooi kerststuk. Verwerk hierin wat kaarsjes voor extra sfeer. Pas op dat het tafelstuk niet te hoog wordt, je wilt uiteraard nog wel de gasten die tegenover je zitten nog kunnen zien.

5. Finishing touch

Je tafel helemaal naar wens aangekleed? Dan is het tijd voor de finishing touch! Plaats verspreid over tafel wat kaarsjes en steek deze aan vlak voordat de gasten arriveren. Ook kun je nog een doosje met (kerst)glitters of sterretjes over de tafel strooien. Mocht de tafel nog wat leeg ogen, dan kun je hier en daar nog wat kerstdecoraties neerzetten. Onthoud wel: less is more. Wanneer het kerstdiner opgediend wordt, zal de tafel snel genoeg vol staan.

Dan is het eindelijk tijd om te genieten. Geniet van het kerstdiner en geniet vooral van elkaars aanwezigheid. TafelzeilOnline.com wenst je prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

← Vorige Volgende →