Afstudeerproject blaast restanten nieuw leven in

Wat gebeurt er met restanten?

Waar gewerkt wordt, ontstaat afval. Zo simpel is het. Dit zomaar weggooien? Dat vinden we zonde en vaak ook niet nodig. Het bedrijfsleven gaat steeds vaker maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en wij dragen hier ook graag een steentje aan bij. Restanten van tafelzeil en tafellinnen belanden in onze knutselpakketten. Zo krijgen deze overschotten een creatief, tweede leven. Daarnaast gaat veel van ons PVC materiaal naar een recyclebedrijf zodat het uiteindelijk weer wordt hergebruikt. Tot slot zijn we trots om aan te kondigen dat onze restanten deel gaan uitmaken van een afstudeerproject!

Afstudeerproject van Daan Daniels (student Product Design)

Daan kan onze restanten goed gebruiken voor zijn afstuderen. Een student zijn diploma helpen behalen? Waar we kunnen, helpen we graag! Lees hieronder hoe hij onze overschotten een tweede leven geeft.

Tassen ontwerpen met materiaaloverschot 

Even voorstellen. Mijn naam is Daan Daniels en ik ben 4e jaars Product Design student aan de Hogeschool van Amsterdam. Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeerproject bij The Upcycle in Amsterdam, waar ze mooie producten van afvalmateriaal maken. Mijn opdracht is het ontwerpen van tassen. Hiervoor ben ik op zoek gegaan naar bedrijven met afvalstromen waar nieuw leven ingeblazen kan worden. Zodoende kwam ik bij TafelzeilOnline.com uit. Hun restanten zijn voor mijn project erg interessant!

Transparant materiaal zorgt voor een opvallende en esthetische look 

Momenteel loopt de onderzoeksfase nog, over een paar weken begint de ontwerpfase. Mijn oog is gevallen op het egale, gecoate tafellinnen en het transparante tafelzeil. Dit vanwege de moderne uitstraling van het materiaal. Er zijn reeds proeven gedaan om de mogelijkheden van het materiaal te onderzoeken. Inmiddels is er een transparante boodschappentas gemaakt, welke een opvallende, esthetische look heeft vanwege het doorzichtige karakter.

Benieuwd naar het eindresultaat van dit afstudeerproject? Houd onze blog dan de komende tijd goed in de gaten!

← Vorige Volgende →