Creëer een marmerlook van marmer plakfolie en tafelzeilen

Creëer een marmerlook van marmer plakfolie of marmeren tafelzeilen

 

Marmer is een natuursteen en wordt al eeuwenlang gebruikt in het interieur. Marmer heeft een rustige en bovenal luxe uitstraling. Je ziet marmer dan ook vaak terugkomen in luxe villa’s en woningen. Helaas hangt er wel een prijskaartje aan. Gelukkig zijn er veel creatieve opties mogelijk om ook op een goedkope manier de luxe marmer look in huis te halen. Zoals het gebruik van marmer plakfolie of marmeren tafelzeilen. Hoe je dit zo optimaal mogelijk kan gebruiken? Lees snel verder!

 

Waar kun je de marmerlook voor gebruiken?

Marmer is op verschillende manieren te gebruiken. Zo kun je marmer gebruiken als vloer, trap- of wandbekleding, badkamer blad, keukenblad, vensterbank of als marmer tafelblad. Marmer komt vooral veel voor in Zuid-Europese huizen, waar het marmer ook vandaan komt. Laat je dan ook vooral inspireren als je hier van de zomer op vakantie gaat. Daarnaast kun je via pinterest veel leuke ideetjes opdoen om marmer in je huis te verwerken.

 

Een echt marmer blad: wel of niet doen?

Marmer is erg populair. Door marmer te gebruiken creëer je een moderne, luxueuze uitstraling in je interieur. Marmer is stevig en slijt niet snel. Het grote nadeel aan marmer is alleen dat het ontzettend poreus is en je er daardoor alles op ziet. Marmer blijft eigenlijk maar hooguit één jaar mooi. Je kunt dit nog altijd polijsten met een politoer set, maar beschadigingen blijven vaak zichtbaar.

 

Andere opties voor marmer: nep marmer, een marmer tafelzeil of marmer plakfolie

In plaats van echt marmer kun je gaan voor nep marmer. Je zou denken dat nepmarmer dan vast een stuk goedkoper is, maar dat is zeker niet het geval omdat er veel werk zit in het maken ervan. In plaats daarvan hebben we twee veel goedkopere opties om een marmerlook te creëren. Maak hiervoor gebruik van een marmer tafelzeil in combinatie met een transparante tafelbeschermer of gebruik marmer plakfolie. Hoe dit werkt, leggen we je graag uit.

 

Creëer een marmerlook plaat van een marmer tafelzeil + een tafelbeschermer

Om een marmerlook te creëren kun je ervoor kiezen om een marmer tafelzeil te gebruiken plus een transparante tafelbeschermer. Als je beiden over elkaar heen legt krijg je het effect van een marmerlook plaat. Shannon heeft dit heel leuk gedaan met haar bureau. Om het effect van een marmerlook plaat te creëren kun je de afmeting (lengte x breedte) van je kast of tafel opgemeten en deze afmeting aanhouden voor het marmeren tafelzeil en de transparante tafelbeschermer. Met deze marmerlook is je kast of tafel optimaal beschermd tegen krassen of vlekken en het ziet er ook nog eens geweldig uit.

 

Marmer plakfolie 

Wil je nog een goedkopere en makkelijkere optie kiezen dan de marmerlook plaat? Kies dan voor marmer plakfolie! Marmer plakfolie is al verkrijgbaar vanaf €3,99 per meter en is dus een hele goedkope optie om de marmerlook in huis te halen. De marmeren plakfolie kun je op verschillende manieren gebruiken zolang het oppervlakte glad en vetvrij is. Denk bijvoorbeeld ook aan de deuren van je keukenkastjes of aan de bovenkant van een bijzettafel. Omdat het plakfolie zo dun is, zie je bijna niet dat er een laagje over je tafel of kastje heen zit. Ideaal! En dan nog een voordeel: je kunt de folie op elke maat laten snijden zodat alles mooi afgewerkt is. Daarnaast hebben we de plakfolie in verschillende kleuren. Zo hebben we zwart marmer plakfolie, wit marmer plakfolie of zelfs groen marmer plakfolie. Voor ieder wat wils dus!  

 

Al met al zijn er dus genoeg opties om een marmerlook thuis te creëren zonder eerst de jackpot te winnen. En dan is er nog een bijkomend voordeel van de verschillende opties: je kunt namelijk eindeloos variëren. Ben je de marmerlook zat? Wissel je marmer tafelzeil of marmer plakfolie dan om voor een ander leuk kleurtje of printje. We love it!

← Vorige Volgende →