DIY: Hippe tas maken van tafelzeil

Silvia en Lynet (bekend van de Facebookpagina SiLy tassen) zijn de uitdaging aangegaan om een hippe tas te maken van tafelzeil. Er valt immers genoeg te knutselen met onze tafelzeilen. Ze geven aan: "Super leuk om mee te doen met de blog TafelzeilOnline.com! We kregen drie printjes thuis gestuurd en wij hebben er een tas van gemaakt. Je hebt er wel een patroon bij nodig."

Stappenplan

Volg onderstaande stappen om je eigen tas te maken.

Stap 1:
Knip het ronde gedeelte van de tas in tweeën en leg de patroondelen van het ronde gedeelte op de binnenkant van het tafelzeil. Teken langs de patronen en markeer waar de vijf plooien komen. Knip het uit met +/- 1 cm naad.

Stap 2:
Het bovenste gedeelte is met stof gedaan. Leg de patroondelen van het bovenste gedeelte en de schouderband op de stof en rijg het door, zodat je weet waar je langs moet naaien.

Stap 3:
Naai de twee losse gedeeltes (boven en onder) van het zeil aan elkaar, en maak vijf plooien van +/- 2 cm aan de bovenzijde van het zeil. Doe dit met schuifspeldjes, zodat je geen gaatjes krijgt.

Stap 3:
Naai de bovenkant (stof) aan de onderkant (zeil) vast. Je hebt nu 2 gedeeltes.

Stap 4:
Leg deze met de goede kanten op elkaar en naai ze rondom vast. Pak nu aan de onderkant de punt en trek het zeil zo, dat de naden overdwars op elkaar komen. Stik de punt op ongeveer 3 cm door, keer de tas.

Stap 5:
Doe nu hetzelfde met de binnenkant van de tas, dus de stof (bovenkant) op de voering.

Stap 6:
Je hebt nu in principe twee tassen. Schuif de binnentas over de buitentas met de goede kanten op elkaar. Zet nu de halfronde gedeeltes aan de bovenkant aan elkaar vast, de binnenkant van de tas is nu bevestigd aan de buitenkant van de tas.

Stap 7:
Maak knipjes in de naden en keer de tassen. Dit doe je door alles door de opening van de bovenkant te halen (waar de schouderband in komt). Schuif de binnentas in de buitentas en stik de halfronde gedeeltes door. Stik de schouderband met de goede kanten op elkaar, keer de band en stik hem aan beide kanten door. Schuif de band aan beide kanten bovenin de tas en stik het stevig vast. En dan is de tas klaar om mee te shoppen of voor een dagje strand!

Veel succes! Lijkt het je leuk om meer van deze creaties te zien? Neem dan gerust een kijkje op de Facebook pagina van Silvia en Lynet; SilLy tassen.

← Vorige Volgende →