Je huis en tuin zomerklaar maken

Je huis en tuin zomerklaar maken

Ein-de-lijk. Nadat Piet Paulusma is vertrokken, is het weer er nog niet echt beter op geworden. Maar na lang wachten, is het nu eindelijk tijd voor de zomer! Het zonnetje doet gelukkig zijn werk goed want we hebben al een paar keer de 20+ graden aangetikt. Nu we in de zomerse sferen zitten en het vakantiegeld gestort is, is het tijd om het huis en de tuin om te toveren tot zomers paradijs. Hoe kun je jouw huis en tuin zomerklaar maken? Gebruik deze zes tips!

Tip 1: Tover je huis om tot vakantieoord

Waarom wachten met op vakantie gaan als je ook zelf de tropische sferen in huis kan halen? Kies een leuk land uit en probeer je huis helemaal in deze stijl om te toveren. Door fotobehang te gebruiken, haal je al snel een mooi land in huis. Wij zijn vooral fan van de palmbomen! Heb je geen budget om je hele huis te stijlen? Kies er dan voor om nieuwe accessoires te kopen zoals vrolijke kussentjes, een paar schilderijen of een nieuw tafelzeil. Tafelzeilen met stippen zijn weer helemaal terug van weggeweest en maken je woonkamer een stuk speelser. Je kunt deze stippen tafelkleden buiten en binnen gebruiken. Trakteer jezelf tot slot nog op een mooie bos bloemen of droogbloemen en klaar is kees!

Tip 2: Zorg voor goede verkoeling in huis

Nu we al wat mooie dagen hebben gehad, merken we gelijk dat het binnen ook veel warmer wordt en dat willen we niet. We willen de zomer wel in huis hebben, maar de zon willen we graag buiten houden. Dit kun je oplossen door zonwerend raamfolie. Hiermee verminder je lichtinval en zo houd je een deel van de zonnestralen buiten. Er zijn verschillende kleuren raamfolie beschikbaar, zo is er antraciet, donkergrijs en lichtgrijze raarmfolie

Tip 3: Haal de wereld in huis

Ben je er nog niet helemaal uit waar je volgende vakantie heen gaat? Daar hebben we wat leuks op gevonden! Door de wereldkaart in huis te halen met het gecoate tafellinnen van de Atlas kies je tijdens het eten je nieuwe bestemming. Of nog leuker, laat het een verrassing zijn en kies de bestemming met je ogen dicht. Dat maakt het diner opeens eens stuk spannender! Nog een bijkomend voordeel: je kunt ook het tafelkleed voor buiten gebruiken. Zo kies je lekker in het zonnetje je nieuwe vakantiebestemming uit.

Tip 4: Pimp een oud item

Nu we weer naar buiten kunnen, is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. En nee, niet om in de tuin te gaan spitten (kun je natuurlijk ook doen met dit weer om de tuin zomerklaar te maken). Maar dit weer is heerlijk om oude spullen buiten op te knappen. Heb je een oud kastje waar je al lang tegenaan loopt te hikken? Of een tafel die eigenlijk wel een mooie opknapbeurt kan gebruiken? Probeer het eens zelf! Op Pinterest kun je allemaal leuke ideeën vinden om je tafel of kast op te knappen.

Tip 5: Breng wat kleur in je tuin om je tuin zomerklaar te maken

Nadat het huis weer zomerklaar is, mag de tuin natuurlijk niet achterblijven. Tijd om het terras weer af te spuiten, het gras te maaien en een paar nieuwe plantjes te kopen. Kies voor wat vrolijke kleurtjes om je tuin op te fleuren. Ook je tuin kun je omdopen tot vakantieoord. Waan je bijvoorbeeld in een Griekse tuin door veel te werken met witte en blauwe accessoires. Of neem een reis naar Marokko door veel kleurtjes in combinatie met aardetinten te gebruiken. Maak het geheel af met een mooi tafelkleed voor buiten en je bent klaar voor de zomer! 

Tip 6: Maak je tuin zomerklaar met de tafelkleden voor buiten

We zouden TafelzeilOnline niet zijn als we nog niet even inhaken op de tafelkleden voor buiten om je tuin zomerklaar te maken. De tafelkleden voor buiten zijn echte eyecatchers die je tafel gelijk leuk oppimpen. De tafelkleden voor buiten zijn er in verschillende printjes en kun je voor elke tafel gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een tafelkleed voor buiten met bloemen of kies en mooi wit tafelkleedd met een barok printje of geef je tuin een leuk zomers kleurtje met het groene tafelkleed voor buiten. Nog een laatste tips als je de tafelkleden buiten gebruikt. Zorg ervoor dat je tafelkleed buiten niet wegwaait en schaf een paar  tafelklemmen en gewichten of gewichten aan. Je wilt natuurlijk niet dat je tafelkleed opeens bij de buren beland ;).

Heb jij nog meer goede tips? Deel ze met ons via onze social kanalen!

Pinterest

Facebook

Instagram

← Vorige Volgende →