Trend alert! Geometrisch ook in 2018 helemaal hot!

Vierkanten, driehoeken, rechthoeken en cirkels. Kun je ze met een passer of liniaal tekenen? Zijn ze meetbaar en wiskundig? Dan zijn het geometrische vormen. Je kunt er oneindig mee variëren en met de strakke lijnen en vormen kun je het zo speels maken als je zelf wilt. De vormen zorgen voor extra diepte en kunnen een 3D-effect geven. In de jaren '70 zagen we al veel van deze vormen voorbij komen, vaak in combinatie met gewaagde kleuren. Het was retro, het was hip en het is nu weer helemaal terug!

Interieurtrend - geometrische vormen

Geometrische vormen begonnen een opmars in 2017 en zijn al enige tijd een ware trend. Dit blijft het in het najaar van 2018 ook. Waar het voorheen voornamelijk terugkwam in grafische zwart-wit elementen, zijn de vormen nu ook in allerlei kleuren te vinden. Het geeft elk traditioneel interieur een moderne look. Wiskunde wordt op deze manier weer leuk!

De interieurtrend is komen overwaaien uit de modebranche. Bij kleding waren de vormen al langere tijd een gewild item. Nu duiken de geometrische elementen ook op in ons interieur, in de vorm van bijvoorbeeld kasten en tafels. Daarnaast wordt de trend ook op een creatieve manier op onverwachte plekken in ons huis gebruikt. Zo is het terug te vinden in kunst en textiel. Om het niet al te bont te maken, kun je beter voor een (of een paar) eyecatcher(s) gaan, want onthoud: less is more. Accessoires zijn uitermate geschikt voor de speelse vormen. Denk hierbij aan spiegels, vloerkleedjes, kaarsen, vazen of een gecoat tafellinnen.

Interieurtrend - colorblocking

Bovenstaande trend wordt vaak gecombineerd met de trend colorblocking. Hierbij worden (felle) contrasterende kleuren met elkaar gecombineerd. Een veilig interieur is verleden tijd, knallen met felle kleuren is helemaal hip. Als je het aandurft, creëer dan een gewaagd contrast met verschillende, opvallende kleuren. Toch liever iets rustiger? Houd dan de basis wit en kies voor opvallende accessoires of houd het veilig met slechts twee kleuren. Graag meedoen met deze trend maar geen zin, tijd of budget voor een make-over van je huis? Laat de geometrische vormen of felle kleuren dan subtiel terugkomen in de vorm van (kleinere) accessoires zoals een tafelzeil. Verrijk hiermee je interieur en doe mee aan de laatste trend, zonder hiervoor grote veranderingen te hoeven ondergaan.

← Vorige Volgende →