Waarom kiezen voor gecoat tafellinnen?

Het uitkiezen van een mooie tafel is niet gemakkelijk en al helemaal niet goedkoop. Een tafel is een groot meubel dat vaak een prominente plek inneemt in de ruimte waarin je het plaatst. Je kiest dan ook een tafel uit die goed past bij jouw stijl en interieur. Maar behalve dat de tafel er mooi uit moet zien, moet hij natuurlijk ook functioneel zijn. Tafels kan je voor allerlei doeleinden gebruiken, van eten en drinken tot het knutselen van de kinderen. Het zou dan zonde zijn als je tafel beschadigd raakt door een omvallend glas cola of door pennenstrepen. Gelukkig kan je je tafel eenvoudig beschermen met een tafelzeil.

Er zijn toch nog veel mensen die een tafelzeil niet zo zien zitten, terwijl er juist hele mooie zeilen te koop zijn. De keuze is veel breder dan enkel een plastic, doorzichtig zeil. Twee soorten zeilen waar je uit zou kunnen kiezen is een gecoat tafelkleed of een tafelzeil gemaakt van vinyl.

Tafelkleed van vinyl

Een tafelkleed van vinyl zal je het meeste tegenkomen, een tafelkleed met een plastic-achtig uiterlijk. Voordelen van een tafelkleed van vinyl is dat je viezigheid er makkelijk van kunt afvegen, maar helaas zijn ze qua uiterlijk meestal niet het mooiste type tafelkleed waar je uit kunt kiezen.

Nog beter: een gecoat tafelkleed

Een mooiere variant van het tafelkleed, is gecoat tafellinnen. Het principe van gecoat tafellinnen is vrij simpel. Er wordt een katoenen of linnen print uitgekozen die je als tafelkleed wilt hebben, deze wordt vervolgens op maat gesneden. Daarna wordt de stof geplastificeerd. Deze plastic coating zorgt ervoor dat het tafelkleed ineens makkelijk af te nemen en af te wassen is. Het kan zelfs in de wasmachine op 30 graden gewassen worden. Een gecoat tafelkleed kent daarom alleen maar voordelen. Je krijgt de uitstraling van een stoffen tafelkleed, maar het gebruiksgemak van een tafelzeil van vinyl. Door de stoffen look past een gecoat tafelkleed vaak veel beter bij de rest van je interieur dan een zeil van vinyl. Daarnaast zijn er ook nog eens vele patronen waar je uit kunt kiezen zodat je je tafel helemaal kunt stylen zoals jij het wilt.

← Vorige Volgende →