Wat kun je allemaal met placemats?

Placemats

Je mooie eettafel wil je graag beschermen tegen vlekken en knoeien. Een tafelkleed is dan een goede optie. Heb je geen zin om een heel kleed uit te vouwen en neer te leggen of wil je toch graag nog iets van je tafel zien dan is een placemat een goed alternatief. Waar je al snel denkt aan de praktische kant van een placemat zijn ze vaak ook zeer decoratief te gebruiken. En nog een voordeel na gebruik zijn ze ook super snel en gemakkelijk op te bergen.

Decoratief gebruik

Het leuke aan het gebruik van placemats is dat ze zich vaak goed laten combineren met je accessoires en je interieur. Door verschillende kleuren of soorten placemats op je tafel te gebruiken kun je iedere keer weer een andere look creëren. Zo kun je bijvoorbeeld een romantische sfeer krijgen door een placemat te gebruiken met een kanten motief. Wil je meer op de elegante en ongedwongen toer, dan kun je veel bereiken door gebruik te maken van lichte kleuren of een rustig motief. Voor een chique etentje is het ook leuk om eerst een effen gecoat tafellinnen neer te leggen met daarop placemats in een iets andere tint. Door je tafel mooi gedekt te hebben maak je ongetwijfeld indruk op je gasten.

Praktisch gebruik

Het fijne is natuurlijk dat ze snel en gemakkelijk schoon te maken zijn en ook handig op te bergen. Ze nemen weinig ruimte in en ze passen zelfs vaak in je keukenlade. Mochten je kinderen willen kleien, tekenen of schilderen dan biedt een (of onze) knutselmat uitkomst. Deze kun je achteraf gemakkelijk schoonmaken en opbergen. Er zijn diverse maten beschikbaar, vanaf 35x45 cm tot 70x90 cm. Op deze manier wordt je tafel goed beschermd, terwijl de kinderen creatief bezig zijn.

Welke placemat moet ik kopen?

Veelal zijn de placemats gemaakt van kunststof, plastic of gevlochten polypropyleen. Zo weet je dat je verzekerd bent van een placemat die niet alleen zijn werk goed doet, maar die ook nog eens een lange tijd meegaat. Je tafel is hierdoor ook optimaal beschermd. Er is genoeg keuze en zo is er voor elke gelegenheid wel een geschikte placemat. Bekijk nu ons ruime assortiment placemats.

← Vorige Volgende →