Hulp bij het opmeten van je tafel


Rechthoekige tafel opmeten

Rechthoekige tafel? Volg deze stappen..

 1. De breedte van ons tafelzeil staat op de productpagina vermeld en is meestal 140cm.
 2. Meet de lengte van je tafel en tel hier 30-40cm bij op, om over te hangen (15-20cm aan elke zijde)*.
 3. Als je weet welk dessin je wilt bestellen, kies dan de gewenste lengte uit het menu.

*Kies je voor een doorzichtige tafelbeschermer van 1mm of dikker? Dan adviseren we om geen overhang te nemen. Bestel de exacte afmeting van het tafelblad. Houd wel rekening met het feit dat alle doorzichtige tafelzeilen kunnen krimpen.


Afgeronde hoek opmeten

Heb jij een tafel met afgeronde hoeken? Dan leggen we je graag in 3 stappen uit hoe je deze op de juiste manier opmeet:

 1. Gebruik een winkelhaak of liniaal en meet vanaf het punt waar de ronding begint, tot het einde van je tafel. Deze afstand is aan beide zijden gelijk.
 2. Het aantal cm wat hieruit komt vul je in bij de optie ‘afgeronde hoeken’ in het invulveld: Ronding (in cm).
  Let op! Wanneer je geen waarde invult, zullen wij zonder ronding snijden.
  Deze optie krijg je te zien nadat je in het bestelproces de vorm ‘vierkant/rechthoek’ hebt geselecteerd en vervolgens bij ‘stap 2: maten’ de optie ‘afgeronde hoeken’ aanvinkt.
 3. Voeg de bestelling toe aan je winkelwagen en reken af. Dan gaan wij direct aan de slag om jouw nieuwe tafelzeil of tafelbeschermer op maat voor jou te snijden.

Opmeten ronde hoeken voor tafelzeilRonde tafel opmeten

 1. De breedte van ons tafelzeil staat op de productpagina vermeld en is meestal 140cm. Je ronde tafelzeil zal dus nooit groter worden dan de breedte van de rol.
 2. Meet de diameter van je tafel en tel hier 30 tot 40 centimeter bij. Als je een ronde tafel met een diameter van 100cm hebt, dan zal je rondom 20cm overhang krijgen*.
 3. Als je weet welk dessin je wilt bestellen, kies dan het ronde tafelzeil in het menu. Of kijk bij onze kant en klare  ronde tafelzeilen

*Kies je voor een doorzichtige tafelbeschermer van 1mm of dikker? Dan adviseren we om geen overhang te nemen. Bestel de exacte afmeting van het tafelblad. Houd wel rekening met het feit dat alle doorzichtige tafelzeilen kunnen krimpen.


Materiaal en afwerking

Het materiaal hoeft niet te worden afgestikt en kan worden geknipt of gesneden zonder dat het begint te rafelen. Veeg je tafelkleed direct na gebruik af met een vochtige doek en een klein beetje zeep. Op TafelzeilOnline.com vind je verschillende materialen.

 • Tafelzeil: tafelkleden op basis van PVC met al dan niet een zachte non-woven vliesrug.
 • Waterdicht afwasbaar gecoat tafellinnen: tafelkleden op basis van een stof die voorzien is van een afwasbare, waterdichte laag. Als de stof plastic-achtig aanvoelt, dan is deze voorzien van een PVC coating. Heb je nog het echte stofgevoel dan heeft de stof een acryl of teflon coating. Deze gecoate stoffen zijn beter vlekwerend dan PVC coatings. PVC gecoate stoffen zijn meestal steviger dan acryl coatings.
 • Doorzichtige tafelbeschermer: de doorzichtige tafelbeschermer van 2 mm dik is gemaakt van 100% hoogwaardig, zacht PVC en wordt geproduceerd in Europa. PVC ruik je, de geur wordt wel minder bij langer gebruik. De doorzichtige tafelbeschermer is vrij van schadelijke weekmakers zoals Ftalaat en Bisphenol A (BPA).

Maattolerantie transparant tafelzeil

In principe zijn kunststoffen onderhevig aan een acht tot tien keer grotere thermische uitzetting dan metalen. Dit houdt in dat er een maatverandering kan optreden als gevolg van vochtopname tot 1%, evenals maatveranderingen als gevolg van de langzame vermindering van restspanningen en temperatuur op de langere termijn. Wij kunnen hierop dan ook geen garantie geven. Wel heeft u de mogelijkheid om gratis 1% extra lengte te ontvangen om deze krimp te compenseren.

Daarnaast geven wij geen garantie op het verloop van eventuele krimpprocessen, aangezien dit per product kan verschillen.

Onze maattoleranties zijn gebaseerd op de DIN ISO 3302-1 klasse L3 norm in de volgende tabel:

Nominale afmeting cm Klasse L3 ±
Van t/m
40 63cm ±0.7cm
63 100cm ±1,0cm
100 160cm ±1,3cm
160 250cm ±1,6cm
250 400cm ±2,0cm
  Procentueel ± 1.0-1,5%


Gebruiksaanwijzing

Maak het tafelzeil onmiddellijk na het knoeien schoon met een vochtige doek en eventueel neutrale zeep. Doe je dit niet direct, dan kunnen er blijvende vlekken ontstaan. Hier verlenen wij geen garantie op. Nooit een schuurmiddel gebruiken of schuursponsje omdat dan het risico bestaat dat je de vlekwerende bovenlaag gaat beschadigen. Heb je onverhoopt toch een moeilijk verwijderbare vlek? Hang het tafelkleed  dan in zijn geheel een uurtje in de zon en de meeste vlekken zullen verbleken. Vlekken zullen ook uit zichzelf na enkele weken vervagen. 

De volgende zaken kunnen blijvende vlekken veroorzaken op je tafelkleed: 

   • Sommige tomatensauzen 
   • Sommige rode wijnen
   • Kerrie saus 
   • Inkt
   • Schoenpoets
   • Nagellak
   • Lippenstift
   • De krant  

Heb je tafelzeil gekocht? Hou dan rekening met het volgende:

   • Tafelzeil dat je in de felle zon laat liggen kan gaan verkleuren; 
   • Plaats géén hete schalen of pannen direct op je tafelzeil; 
   • Behandel het tafelzeil niet met schuur- en/of bleekmiddelen;
   • Tafelzeil kan niet in de wasmachine en/of droger;
   • Je houdt het tafelzeil het langst mooi als deze op een rol wordt verzonden én bewaard;
   • Je kunt het tafelzeil eventueel voorzichtig aan de onbedrukte kant met een koele/lauwe strijkbout strijken om kleine oneffenheden weg te werken. 

Heb je gecoat tafellinnen gekocht? Hou dan rekening met het volgende: 

   • Het gecoat tafellinnen is altijd aan één kant gecoat, zorg dus dat je de gecoate kant boven legt; 
   • We vouwen het tafellinnen altijd met de coating naar binnen, wanneer we het oprollen zit de coating aan de buitenkant; 
   • Behandel het gecoat tafellinnen niet met schuur- en/of bleekmiddelen;
   • Kijk uit met scherpe voorwerpen;
   • Gecoat tafellinnen mag in de wasmachine gewassen worden met een fijn wasprogramma op 30 graden;
   • 1 à 2 keer per jaar wassen is ruim voldoende, niet in de wasmachine is natuurlijk altijd beter;
   • Gecoat tafellinnen kan voorzichtig aan de achterkant gestreken worden, eventueel met stoom;
   • Pas op met teveel zonlicht, de kleur kan verbleken.