Transparant pvc raamzeil

Ben je op zoek naar doorzichtig raamzeil voor het maken van een raam in je tent, cabrio kap, boot, veranda of als overkapping? Bij TafelzeilOnline.com vindt je een breed aanbod aan pvc raamzeil in verschillende diktes. Al onze producten zijn UV-bestendig, weerbestendig en vormvast. Zo is er altijd een transparant raamzeil dat perfect aansluit bij jouw project. En doordat wij het raamzeil op maat snijden, kan je deze direct verwerken!
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Een geschikt raamzeil voor elk project

Raamzeil is ontwikkelt om water-, wind- en zonbestendig te zijn en wordt daarom vaak gebruikt in bootkappen, cabrio kappen, tenten, veranda’s en als afscheiding voor overkapping. Door te kiezen voor een transparant raamzeil heb je altijd goed zicht en een lange levensduur!

PVC raamzeil voor bootramen en cabrio kappen

Wanneer het gaat om raamzeilen voor bootramen en cabrio kappen staat weersbestendigheid voorop, maar ook uv bestendigheid en vormvastheid. Daarbij is het kiezen voor de juiste dikte pvc raamzeil van groot belang. Zo adviseren wij transparant raamzeil van 1 mm voor een lange levensduur op het water als het gaat om bootramen maar ook voor cabrio kappen. Heb je een exacte afmeting of vorm nodig? Geen probleem. Bij TafelzeilOnline.com worden bootramen op maat gemaakt, waardoor je deze op de millimeter nauwkeurig kunt verwerken. Dit geldt ook voor het raamzeil voor cabrio kappen.

Lekker uit de wind met een raamzeil overkapping, afscheiding of tent

Wil je geen zicht verliezen maar wel graag beschut zitten tegen de wind en andere weersinvloeden? Met onze raamzeilen op maat kun je direct genieten van het buitenleven, ongeacht het weer. Daarnaast is een transparant raamzeil een stuk goedkoper dan glas en kun je deze makkelijk opbergen door het op te rollen.

Transparant raamzeil op de rol, per meter of exact op maat

Onze raamzeilen zijn gemaakt van een stevige kwaliteit pvc en zijn glashelder. Uiteraard zijn al onze producten geproduceerd volgens Europese normen en leveren wij onze raamzeilen op de rol, per meter of exact op maat.

Meer informatie over de hardheid en krimpwerking

De meeste materialen reageren op de omgevingstemperatuur dus ook de PVC raamfolie van Achilles. Bijna alle stoffen zetten uit wanneer ze warm worden en krimpen wanneer ze afkoelen. Het krimpen bij een hogere temperatuur wordt negatieve thermische expansie genoemd (NTE). De materialen die dit doen, hebben meestal een wat ingewikkelde structuur. Naast hoge temperaturen hebben lage temperaturen ook invloed op PVC raamfolie. Dit betekent dat er een minimale krimp ontstaat voor lage temperaturen in zowel de lengte als de breedte. De PVC raamfolie van Achilles is goed bestand tegen krimp bij hoge temperaturen en hebben een gemiddelde krimp tussen 2-3%. De folie krimpt in beide richtingen.

PVC Raamfolie is beschikbaar in verschillende hardheden. Als er over de hardheid of souplesse (flexibiliteit) van transparant PVC raamzeil wordt gesproken wordt dit uitgedrukt in termen van ‘hand’ of ‘PHR’. PHR is een afkorting voor Parts per Hundreds Rubber. Dit is een aanduiding die wordt gebruikt door chemici in de rubberindustrie. Wanneer thermo hardende harsen worden gemengd, is het belangrijk dat de juiste hoeveelheid verharder wordt gebruikt om een bepaalde hardheid te behalen. Deze hardheid wordt uitgedrukt in de waarde: H of S.

Het meeste van ons PVC raamfolie heeft een hardheid van 3S of 4S. Dit betekent niet dat één van deze hardheden van folie beter is dan de ander. Het heeft vaak te maken met een specifieke voorkeur of toepassing de folie. Zo wordt 2S in Zuidelijke Europese landen vaker gebruikt in verband met de hogere temperaturen waardoor het PVC folie zachter wordt. Hieronder vind u een overzicht van de HAND en PHR waardes. Hoe groter de PHR waarde des te zachter en flexibeler de folie is.

Schaal van hardheid van raamfolies:

 • 21 PHR - 4H
 • 25 PHR - 3H
 • 29 PHR - 2H
 • 33 PHR - H
 • 37 PHR - S
 • 41 PHR - 2S
 • 45 PHR - 3S (vaakst gebruikt)
 • 47 PHR - 3,5S
 • 49 PHR - 4S (vaakst gebruikt)
 • 53 PHR - 5S
 • 55 PHR - 5,5S
 • 57 PHR - 6S
 • 59 PHR - 6,5S
 • 61 PHR - 7S
 • 65 PHR - 8S