Dit zijn dé eettafel trends van dit moment

Wil je de eethoek in de spotlight zetten? Dan kom je er al snel achter dat er ontzettend veel keuze is op het gebied van eettafels, accessoires en de verdere inrichting van je eethoek. Kom je er in deze zoektocht niet helemaal uit? Wij delen in dit artikel de eettafel trends van het moment. Gebruik onze top 4 om inspiratie op te doen voor jouw ideale eethoek!

Grote tafels

Na een jaar van weinig sociaal contact, hebben we meer behoefte aan gezellig samen tafelen. Tafels waar je met meerdere mensen aan kunt zitten zijn op het moment dan ook erg populair. Dit hebben we bij TafelzeilOnline gemerkt; tafelzeil met het formaat van 100 x 220 centimeter werd volop besteld. Uiteraard zijn als gevolg langwerpige, rechthoekige tafels erg in trek. Deze grote tafels worden vaak gecombineerd met een bankje om zo met nog meer mensen lekker uitgebreid te kunnen tafelen. Dit is niet alleen binnen het geval; ook tuintafels van groot formaat beginnen hun intrede te doen. Laat die warme zomeravonden maar komen!

Nieuwe vormen

Hoewel rechthoekige tafels erg populair zijn, gaan we ook steeds vaker voor andere vormen, zoals rond of ovaal. Dit komt omdat deze vormen ook de mogelijkheid creëren om op een gezellige manier met elkaar te tafelen waarbij iedereen elkaar kan aankijken. Daar komt bij dat in de Scandinavische woonstijl, die tegenwoordig erg populair is, ook veel ronde en ovale vormen voorkomen. Ronde vormen in het interieur zorgen daarbij voor een zachte sfeer en kunnen op veel verschillende manieren in de ruimte gezet worden. Het leukste is om een ronde of ovale tafel compleet te maken met verschillende vintage stoelen. De vorm leent zich hier perfect voor!

Transparant tafelzeil

Wanneer het gaat om tafelbescherming kiezen we het liefst voor transparant tafelzeil. We willen namelijk graag de originele look van de tafel behouden. Dit is niet zo gek, aangezien natuurlijke materiaalsoorten in het interieur op het moment erg geliefd zijn. Het gaat dan vooral om lichte houtsoorten, zoals eiken, bamboe en bijvoorbeeld mangohout. Transparant tafelzeil komt dan erg goed van pas, omdat het de tafel beschermt tegen vlekken en beschadigingen, maar tegelijkertijd de natuurlijke look van de tafel behoudt.

Hippe prints

Toch durven we ook te experimenteren met tafelbescherming. We zien in onze gegevens een soort tweedeling; mensen kiezen of voor een tafelzeil dat een natuurlijk materiaal nabootst, of juist voor een tafelzeil met een gedurfde print. In het eerste geval kun je denken aan bijvoorbeeld tafelzeil met een tweed-, marmer- of betonlook. Op deze manier kun je (tuin)tafels optimale bescherming bieden én een natuurlijke look creëren. In het geval van de gedurfde prints zie je dat we vooral een statement willen maken. Zo kiezen we vaak voor een tafelzeil met panterprint of gaan we voor een botanische print om zo het interieur van een duidelijk accent te voorzien.

Als het gaat om het uitkiezen van een eettafel en de afwerking ervan, combineren we functionaliteit en stijl. Grote tafels met een luxe afwerking zullen we dit jaar dus ook nog veel gaan zien in de eetkamers.

← Vorige Volgende →