Ronde tafelkleden: dé trend van 2021

Ronde tafelkleden: dé trend van 2021

Ronde tafelkleden zijn weer helemaal terug van weggeweest! Je kent vast het beeld van de jaren ‘80 met de ronde eikenhouten tafels, een retro printje aan de muur, een okergeel bankstel en een mooi kleedje of zeiltje op tafel. Ronde tafels waren vroeger heel gezellig en knus, totdat de ronde tafel plaatsmaakte voor de grote vierkante pronkstukken. Sinds een aantal jaar zien we ronde tafels weer terugkomen en een mooi rond tafelzeil kan op deze tafel natuurlijk niet ontbreken. 

 

Tafelkleed voor de ronde tafel

Een rond tafelkleed is er niet alleen om de tafel te beschermen, maar ook om af en toe eens een andere sfeer te creëren. Anno 2021 zijn de tafelkleden een stuk leuker geworden. Zo is er met een ruim aanbod, voor elke type huishouden, een passend printje. Daarnaast ziet een rond tafelkleed er ook nog eens leuk uit. Omdat de tafel geen scherpe hoeken heeft, valt het kleed precies om de tafel heen. Je zal misschien denken dat een rond tafelkleed ouderwets is, maar niks is minder waar. Doordat er veel verschillende materialen en kleuren voor het ronde tafelkleed beschikbaar zijn, kan het ronde tafelkleed ook heel hip en modern zijn. Daarnaast kan je de tafel natuurlijk leuk opfleuren met leuke accessoires. Zelf zijn wij gek op een mooie, grote bos bloemen op tafel. Vooral een paar droogbloemen zijn natuurlijk helemaal in. Kies een bos bloemen die matcht bij het tafelkleed om het geheel af te stylen.

 

Rond tafelkleed voor buiten

Niet alleen binnen, ook buiten zien we steeds meer ronde tafels terug. Dit heeft als voordeel, voor met name de wat smallere tuinen, dat je meer ruimte kunt creëren en het is ook nog eens heel gezellig om iedereen te kunnen zien bij bijvoorbeeld een bbq. Buiten heeft de ronde tafel door het weer wat meer te verduren dan binnen, waardoor de kwaliteit van de tafel snel achteruit gaat. Een rond tafelkleed voor buiten, of een rond tafelzeil kan daar een goede oplossing voor zijn. Een rond plastic tafelzeil vind je in veel verschillende printjes. Zo kan je per thema een ander rond tafelzeil uitkiezen. Bijvoorbeeld bij verschillende themafeestjes of wissel het eens af per seizoen. Zo kies je een mexicaans tafelkleed voor een mexicaanse bbq. Of een linnen tafelkleed voor een zomerse borrel in de tuin. Als je jouw tafel niet wilt verbergen, kun je ook kiezen voor een rond transparant tafelzeil, waardoor je de tafel nog wel kunt zien. Dit zorgt voor een mooie bescherming van de tafel. Het transparante tafeilzeil is er in verschillende diktes. 

 

Rond tafelkleed op maat

Omdat niet elke ronde tafel even groot is, bestaan er ook ronde tafelkleden in verschillende soorten en maten. Op onze website kun je jouw ronde tafelzeil op maat laten snijden. Zo vind je een uniek aanbod aan tafelkleden van 110, 120, 130... tot maar liefst 139 cm breed! Wij adviseren altijd om 20cm aan beide kanten van je tafel op te tellen, zodat het tafelzeil net iets over de rand van je tafel komt te hangen. 

← Vorige Volgende →