Tips voor een prachtige aankleding tijdens het feestdiner

Tips voor een prachtige aankleding tijdens het feestdiner

Dit jaar is alles net wat anders verlopen dan normaal, en dat zal zoals het er naar uitziet ook zo zijn tijdens de feestdagen. We zullen met veel kleinere groepjes samen kunnen komen dan we gewend zijn, maar dat betekent niet dat we niet ons best hoeven doen om er een geslaagd feest van te maken, toch? 

Zelfs als we maar twee of drie anderen uit kunnen nodigen om samen te genieten van een uitgebreid kerstdiner. Een beetje decoratie kan niet missen en de tafel is misschien wel de plek waar we de meeste tijd doorbrengen tijdens de feestdagen. Het is dus belangrijk dat we goed nadenken over de decoratie van alle elementen op en om de feesttafel. Bij deze delen we graag onze favoriete tips voor een mooie aankleding van je huis tijdens de feestdagen. 

1. Onderschat sfeervolle verlichting niet

Verlichting doet een hoop met de sfeer die je neerzet in een ruimte. Zo kun je gebruik maken van verschillende kaarsjes op tafel of een mooi lichtsnoer in de kersboom. Op deze manier geniet je tijdens het diner van de warme uitstraling dat het afgeeft zodat alle zintuigen geprikkeld worden. 

Natuurlijk is een mooi haardvuur een perfecte optie om het feest te voorzien van een mooi warm licht. Helaas is niet elke woning hiermee uitgerust. Hier is echter een hele goede oplossing voor! Zet gewoon de TV aan met een van de vele livestreams van haardvuren die te vinden zijn op YouTube of Netflix! Zo heb je direct wat om het ijs mee te breken. 

2. Een mooi tafelzeil kan natuurlijk niet missen

Voor de aankleding van de tafel zijn onze tafelkleden super goed geschikt. Het mooie hiervan is dat ze de tafel goed schoonhouden van vetspetters en het morsen van een wijntje, en ze zijn te krijgen in een grote hoeveelheid patronen en kleurtjes. Zo hebben wij chique effen tafelkleden, maar ook hele leuke Kerst tafelkleden om het kerstthema mee te verrijken.

3. Maak een leuke playlist

Muziek is eigenlijk niet te missen tijdens een kerstdiner. Zorg dus dat je van tevoren een mooie afspeellijst hebt gemaakt met alle favoriete kerstliedjes zodat je de gasten goed kunt ontvangen. Zo weet je zeker dat alle meezingers er tussen zitten en zo kun je zelf ook spelen met nummers die goed bij elkaar passen.

Met deze tips hopen we je toch wat ideeën te hebben gegeven om er gezellige dagen van te maken. Probeer je daarnaast er niet teveel zorgen over te maken of alles wel soepel verloopt. De belangrijkste tip die we misschien wel kunnen geven is: Geniet van elkaars gezelschap.

Fijne feestdagen van het team van Tafelzeil Online!

 

 
← Vorige Volgende →